Glede na to, da se obeta večja udeležba za 3. #BusinessGoesHiking pohod, ki se bo odvil 19.1.2015 ob 17h, pričakujem, da bomo v poročilu s pohoda zapisali tudi konkretne nasvete. Zato vse vabim, da po svojih močeh (in izkušnjah) prispevate pri tem – najprej z vašo udeležbo na pohodu in zraven z vašimi mnenji.

Za izhodišče podajam par osnovnih praktičnih napotkov:

  1. Vedi, kam hočeš iti – postavi si jasne cilje – vedi sicer, kakšne imaš dolgoročne cilje, a je na začetku poslovanja podjetja precej bolj nujno, da imaš jasne kratkoročne cilje. To te prisili, da si fokusiran in da se jih tudi z vso resnostjo lotiš, tako da imaš realno možnost, da jih tudi dejansko dosežeš.
  2. Vedi, kje si – spremljaj svoje poslovanje – če ne veš, v kakšnem stanju je tvoje podjetje, ti bo slej kot prej spodletelo… In izkoristi računovodstvo in računovodske podatke, da veš, kje si – vsaj dva argumenta imaš za to: za računovodstvo že itak plačuješ in računovodski podatki temeljijo na dejanskih aktivnostih. Pa še pomoč si lahko omisliš pri temu, tako da se ti ni treba ukvarjati s premetavanjem cifer, da prideš do uporabnih informacij (nasvet: www.sash-reporting.com 🙂 ).
  3. Delegiraj – podjetje ni ena oseba – ne poskušaj vse delati sam. Prisili se, da začneš čim prej in čim več delegirati. Če je podjetje dobro vodeno, se odsotnost vodje ne pozna – ker vsak ve, kaj je njegova naloga in ker posamezna naloga ni odvisna le od ene osebe…

Verjamem, da bomo skupaj sestavili precej daljši seznam praktičnih napotkov. Tako da se vidimo v ponedeljek, 19.1.2015 ob 17h (s seboj rabite poleg sebe le pohodne čevlje in lučko zaradi ure pohoda).